Walne zebranie sprawozdawcze TMRR

by Rafał Lenarczyk

W dniu 12 maja 2019 r w klubie garnizonowym JW w Świdwinie odbyło się zebranie sprawozdawcze członków naszego stowarzyszenia . Przybyło 16 członków na 182 , więc z braku wymaganej ilości osób zebranie zostało przeniesione na inny termin i po krótkiej przerwie mogło się one odbyć w drugim terminie . Smutne jest to, że nawet 10% członków nie pofatygowało się aby wspólnie pomyśleć o naszej przyszłości , wytyczyć szlak działań na rok 2019 .
Zebranie otworzył Prezes stowarzyszenia Andrzej Laszuk . Po wyborze Przewodniczącego zebrania , komisji uchwał i wniosków przeszliśmy do sprawozdań. Sprawozdania przedstawili :
– z pracy zarządu Przewodniczący Andrzej Laszuk
– finansowe Skarbnik Robert Horak
– komisji rewizyjnej Arkadiusz Pasternak
– sądu koleżeńskiego Jan Bisikiewicz

Po wysłuchaniu sprawozdań udzielono jednogłośnie absolutorium dla zarządu i następnym punktem było uzupełnienie członka komisji rewizyjnej. Wybrany został Grzegorz Drążkowiak. Następnie przeszliśmy do punktu składania wolnych wniosków . Padło ich sporo min . tematy do składania projektów w programie Społecznik , wnioski dotyczące zarybień, zakupów niezbędnego sprzętu dla stowarzyszenia oraz zabezpieczenia środków na piknik nad Mołstową. Ponadto uzgodniono terminy zawodów Grand Prix oraz Pucharu Regi. Poniżej terminy zawodów i spotkań towarzyskich w ramach Grand Prix organizowanych przez Towarzystwo Miłośników Rzeki Regi:
1. Zawody Puchar Regi pstrąg – termin 31-01.09.2019 Pęczerzyński Młyn ( zawody otwarte 31.08 spining , 01.09 mucha)
2. Zawody Puchar Regi lipień – termin 10.11.2019r zbiórka Świdwin przy zamku

GRAND PRIX TMRR – spotkania towarzyskie członków stowarzyszenia :

1. Grand Prix pstrąg – 31.08 – 01.09 – Pęczyrzyński Młyn ( 31.08 spining , 01.09 mucha)
2. Grand Prix troć – 22.09.2019r – Nowielice wiatka ( mucha – spining)
3. Grand Prix dorsz – 13.10.2019r – Kołobrzeg ( armator kutra NUREK )